KKROVA heeft een nieuwe voorzitter

Beste KKROVA-vrienden, 

het bestuur heeft in haar schoot een nieuwe Voorzitter verkozen nadat Jean-Marie Marchand beslist had een stapje opzij te willen zetten en aldus de jeugd voorrang te willen geven.
Met genoegen delen we jullie mede dat Majoor van het Vliegwezen Frik Vanderstraeten, PhD de fakkel overgenomen heeft.
Het bestuur bestaat vandaag effectief uit 9 bestuursleden. Gezien de statuten er maximum 11 voorzien doen we dan ook bij deze graag een oproep naar kandidaat-bestuursleden.

Overlijden Ere-Reserve Luitenant Kolonel Jean Vanderlinden

Wij melden u met droefheid het overlijden van de heer Ere-Reserve Luitenant-Kolonel en gewezen voorzitter van onze vereniging, Jean Verlinden.

De voorzitter, het bestuur en alle leden van KKROVA bieden hun diepste medeleven aan de familie en al zijn dierbaren aan.

De plechtige uitvaartliturgie zal plaatshebben in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk,
Nukerkeplein te Maarkedal-Nukerke op zaterdag 20 januari 2024 om 11 uur.

Condoleren kan HIER.

Vrijdag 14 Jul 2023 T 09u00-18u00 – Opendeur bij onze petereenheid 3 Bn Para te Gavere

Op 14 Jul 2023 opent onze petereenheid het 3de Bataljon Parachutisten zijn deuren.

In Gavere (adres: Enkel fiets en openbaar vervoer: Molenstraat 69) zijn er verschillende standen waar het materiaal van 3 Para wordt voorgesteld. Er zijn tevens meerdere doe-activiteiten voor jong en oud. Zo is er ondermeer een klimtoren met deathride, speleobox, virtuele parachutesprong met VR bril, rondvaart op de Schelde, duiktank met demo duiken waarbij er verschillende initiaties zullen verloot worden en nog veel meer.

In Semmerzake (adres: Enkel fiets en openbaar vervoer: Ten Edestraat) vinden we eveneens een stand met militair materiaal, een stand van de politie, een stand van de brandweer, PAULO brandweeropleiding en hier zullen de grote dynamische demo’s doorgaan met steun van heli’s, vrije val, fast rope en dergelijke.

Beide locaties zijn dus de moeite waard. De deuren gaan open vanaf 0900Hr, de demo’s starten om 1000Hr. Parkeren enkel op het veld aan de Grenadierslaan (Sluis 2) , van hieruit rijden er shuttlebussen naar beide locaties. Fietsers en moto’s kunnen tot aan de beide kazernes rijden.

Meer info HIER.

American Monument Memorial Day – Do 25 Mei 2023

Afgelopen donderdag hield om 13u30 de American Overseas Memorial Day Association (AOMDA) zijn jaarlijks Memorial Day plechtigheid aan het Oudenaardse American Monument aan het Tacambaroplein.  Samen met de AOMDA waren een klein delegatie van Amerikaans militaire en een vertegenwoordiger van de Amerikaans ambassade aanwezig. Een delegatie van het bestuur van KKROVA betuigde eveneens de eer.
Zie onze rubriek foto’s voor een prachtige impressie van dit moment.

2023 is voor AOMDA een heel bijzonder jaar. Zij vieren dit jaar immers hun 100-jarige jubileum. In 1923 werd AOMDA opgericht en vond de eerste Memorial Day plechtigheid plaats in Brussels, Waregem, en de Lijssenthoek. 

Oudenaarde kwam in 1937 aan de beurt. Bekijk de korte reportage van toen HIER.

Audenaerde American Monument Dedication in 1937

De plechtigheden maken deel uit van de inventaris van het immaterieel erfgoed van Vlaanderen

De nieuwe website is een feit

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is het zo ver! De nieuwe website werd online gezet op 24 Mei 2023.

Heel veel dank aan onze gewezen voorzitter Jo Coopman om als eerste KKROVA op het World Wide Web geplaatst te hebben met deze site.

Nog lang niet alle foto’s staan er op, maar we deden ons best om de foto’s van de meest recente gebeurtenissen te publiceren.

Alle opmerkingen zijn ten zeerste welkom.