Externe activiteiten

Deze bladzijde duidt activiteiten aan die mogelijke bron van interesse kunnen betekenen voor onze leden maar zijn GEEN organisatie KKROVA.

Leden die anderzijds zelf mogelijke interessante activiteiten kunnen aanbieden (militair, vaderlandslievend, historische herdenkingen, enz.) kunnen dit melden via het bestuur KKROVA (of via mail).

Activiteiten 2024

4 – 8 Jun 2024 – Internationale Militaire Taptoe in 5 Belgische Steden
In 2024 organiseert de Belgische Defensie opnieuw een internationale militaire taptoe in 5 Belgische steden, met name achtereenvolgens in: EUPEN (op 04 juni 2024), LEUVEN (05 juni), ANTWERPEN (06 juni), DOORNIK (07 juni) & BRUSSEL (08 juni).
De inkom is gratis, snel inschrijven is dus de boodschap via de link https://beldefnews.mil.be/bedit24/

Voorbije activiteiten 2024

26 Mei 2024 T15u00Jaarlijkse Memorial Day plechtigheid op de Amerikaanse begraafplaats te Waregem
De American Battle Monuments Commission, de American Overseas Memorial Day Association en de Amerikaanse Ambassade te Brussel houden de jaarlijkse Memorial Day plechtigheid op de Amerikaanse begraafplaats te Waregem.
Houd er rekening mee dat de drukte ervoor kan zorgen dat je niet dicht bij de begraafplaats kan parkeren. Tijdig vertrekken is de boodschap. De plechtigheid is gratis en toegankelijk voor iedereen. Moedig gerust andere personen aan om eveneens deel te nemen aan deze herdenkingsplechtigheid.

Dinsdag 18 Mei 2024 T14u00Herdenking van Soldaat Bekaert door de US op Campo Santo
Sinds 1923 voert de American Overseas Memorial Day Association (AOMDA) jaarlijks plechtigheden uit ter ere van de Amerikaanse soldaten die in België zijn begraven. Een van deze soldaten is John Bekaert. Bekaert was in België geboren, maar hij emigreerde naar de Verenigde Staten. Toen Amerika bij de Eerste wereldoorlog betrokken werd, heeft Bekaert zich in het Amerikaanse leger ingeschreven.  In 1918 is hij in Frankrijk gesneuveld. Zijn lichaam is uiteindelijk in Campo Santo begraven.  Samen met de AOMDA zal een kleine delegatie van Amerikaanse militairen en een vertegenwoordiger van de Amerikaanse Ambassade aanwezig zijn.
Geef een seintje aan de voorzitter Albert Hombrouckx, voorzitter@kkrogent.be als u aanwezig zal zijn op deze herdenkingsceremonie.
Campo Santo te Sint-Amandsberg is een zeer grote begraafplaats. De ingang aan de Visitatiestraat is de kortste weg naar het graf.

Donderdag 16 Mei 2024Concert Militair Comdo Oost-Vlaanderen

Zaterdag 4 Mei 2024 – Bevrijdingsherdenking te Ronse – Bevrijdingsdag en bevrijding van de kampen.
Optocht en bloemenhulde aan het gedenkteken 1940 – 1945 (Bruulpark) en  hulde aan het monument van de oorlogsverwilligers (Kerkplein). Programma HIER. Meer info op de Facebook pagina van Eenheidsfront Ronse.

Zondag 21 Apr 2024Veteranendag Defensie – Defensie viert en bedankt haar veteranen – Lees het verslag daarover HIER.

Activiteiten 2023

Zaterdag 20 Mei 2023Herdenkingsmars : Remember Kolwezi 78

Vrijdag 12 Mei t.e.m. vrijdag 11 Aug 2023 – Tentoonstelling Korea, de vergeten oorlog. Gratis te bezoeken tijdens kantooruren, vanaf vrijdag 12 mei 2023 tot en met 11 augustus 2023 (en met uitzondering van 17 tot 21 juli 2023). Meer info op de site van de Koninklijke Verbroedering Grenadiers Vlaanderen en op de website van de tentoonstelling zelf.

Woensdag 14 Jun 2023 – Oudenaarde : Belgisch kampioenschap wielrennen Defensie & Politie. Kadert in het partnerschap KMS-Stad Oudenaarde. Start om 10u30 thv Bistro Bizarre te Mater. In de volgende straten geldt parkeerverbod en eenrichtingsverkeer: Blote, Bouverij, Opstalle, Kleistraat, Bronstraat, Oosse en Heistraat. (Bron: Politiebesluit Stad Oudenaarde).
Om 15u00 prijsuitreiking in de kantine van het Thienpontstadion in het bijzijn van Burgemeester, Schepen van Sport, Kol Thierry Pirenne, Gen Harry Vindevogel, … .

Vrijdag 14 Jul 2023 T 09u00 – 18u00 – Open deur bij onze petereenheid 3de Bataljon Para te Gavere en Semmerzake. Meer info HIER.

Zondag 3 Sept 2023 om 09u00 – Uitnodiging jaarlijkse herdenkingsplechtigheid

Dinsdag 12 Sep 2023 – De vrijheid in zicht te Ursel

Gretel is zo vrij de sportievelingen (wandelaars-fietsers-MBT-Moto’s) binnen KKROVA bij deze hartelijk uit te nodigen naar de jaarlijkse wandeltocht DVIZ ( De Vrijheid in Zicht) tvv het goede doel te Ursel. 
Het zou fijn zijn op de dag voor onze reis een delegatie te mogen verwelkomen. 

Voor de niet-deelnemers is er gezelligheid troef en gelegenheid “oude bekenden” te ontmoeten in de hangar, waar onze catering zijn uiterste best doet om iedereen te voorzien van eten en drinken. 
Meer info via www.dviz.be

Donderdagavond 21 Sep 2023 om 18u00 – Plechtige investituur van de nieuwe militaire Provinciecommandant Oost-Vlaanderen in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis. Stadskledij – Service dress. Inschrijvingsmodaliteiten zie uitnodiging.

Zondag 10 Sep 2023 – Open Monumentendag – Bunkerwandelingetjes te Kwatrecht.

Meer info

Op zondag 10 September zal ik in het kader van Open Monumentendag op Kwatrecht opnieuw “Korte bunkerwandelingetjes” houden.

Dit impliceert dat er zowel in de voormiddag als in de namiddag 3 korte bunkerwandelingetjes zullen gehouden worden.

Als u de 3 wandelingetjes samen mee doet, komt dit ongeveer neer op een volle “langere” bunkerwandeling op Kwatrecht-Melle.

Ook zal de bijkomende info die u bij elk van de 3 rondgangen krijgt verschillend zijn zodat het verhaal +/- volledig wordt na het meedoen van de 3 rondgangen.

Tijdens de 3 wandelingetjes krijgt u dus niet telkens een herhaling maar steeds andere uitleg over wat te zien is onderweg. De eerste 2 wandelingetjes zijn vrij kort (elk 1 uurtje). De 3e is iets langer en zal allicht 2 uur duren. 

Alle Wandelingetjes starten en komen aan aan de Kerk te Kwatrecht. Het voordeel is dan ook als er even moet gewacht worden tussen de verschillende wandelingen, 

u gerust ondertussen even kunt genieten van een natje en een droogje in de Kerk van Kwatrecht die ondertussen dus ook een Café – Brouwerij is geworden. 

Normaal gezien zal deze die dag ook wel geopend zijn.

Starturen en korte bestemming van de rondgangen:

In de voormiddag: 9u en de namiddag om 14u (korte wandeling 1)

               Richting Industriezone Neerhonderd met bunker A42.

In de voormiddag: 10u en de namiddag om 15u (korte wandeling 2)

               Richting Spoorwegviaduct en bunkertje achter MPI te Kwatrecht.

               In de voormiddag: 11u en de namiddag om 16u (iets langere 3e wandeling)

               Richting Kerkhof Kwatrecht, bunkertje D20 en D19 langs spoorlijn Oostende – Brussel

               Site Mariagaard (vroegere SS School Kwatrecht met bezoek aan aanwezige schuilgang)

Deelname zal gratis zijn en u hoeft ook niet specifiek vooraf in te schrijven. 

Het staat jullie altijd wel vrij een bijdrage te doen voor het verdere uitwerken van het project www.bunkergordel.be dat nog altijd een uit de hand gelopen hobbyproject is.

Dien ik de rondgang te doen met 5 mensen, zal dat met 5 mensen zijn. Zijn het er 100, dan is het met 100 deelnemers. 

Ook is niemand verplicht alle wandelingetjes te doen. Men staat vrij de deelname te beperken tot 1, 2 of 3 wandelingetjes. 

Tot dan?

Mvg

Luc Van de Sijpe

www.bunkergordel.be

info@bunkergordel.be

Zaterdag 14 Okt 2023 – Viering 90-jarig bestaan van de KKROG – De viering gaat door in het restaurant “Hotel De Lourdes” Onze Lieve Vrouwdreef 6, te Oostakker.

Er zijn twee luiken. Het eerste start om 09u00 en duurt tot de receptie. Het tweede luik betreft de receptie en de lunch van respectievelijk 12u15 en 13u00. Inschrijven via mail bij Walter.haes@skynet.be en dit voor 2 oktober 2023.

Zie uitnodiging voor meer details.

Dinsdag 14 Nov 2023 om 20u00 – Galaconcert in de Bozar n.a.v. 10 jaar Koningschap

Zie uitnodiging en toelichting bij de uitnodiging voor meer uitleg en de praktische modaliteiten voor deelname.

Woensdag 15 Nov 2023 om 11u00 – Te Deum in de Sint-Baafskathedraal te Gent met aansluitende receptie. Zie bijgaande uitnodiging voor meer uitleg en de praktische modaliteiten voor deelname.

Vrijdag 1 Dec 2023 – Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen – Sint-Martinuskerk, Kerkplein 1, RONSE
Ticket en Info: https://allevents.in/ronse/concert-ronse/200025516749229

Donderdag + Vrijdag7 + 8 Dec 2023 – Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen- CC Leopolsburg, Kastanjedreef 1, LEOPOLDSBURG
Helaas: SOLD OUT

Vrijdag 8 Dec 2023 T19u00 – Koninklijke Kring Reserveofficieren Gent iswm DNR – Voordracht: “Het aandeel van de Belgen in de Operatie Overlord” te Oostakker, Restaurant ’t Boerenhof. Na de lezing kan deelgenomen worden aan het avondmaal.

Inschrijven voor 4 december !!!

Voor alle info klik hier

in het “Restaurant ‘t Boerenhof”
Gentstraat 2
          9041 Oostakker
(ruime parking beschikbaar)

Hou rekening met de werken aan de Dampoort 

Voordracht: “Het aandeel van de Belgen in de Operatie Overlord”

door de heer Philippe Verleyen – schepen in de gemeente Aalter en voorzitter AGB

De landing op de Normandische stranden was de start van de bevrijding van West-Europa.
Waren er landgenoten betrokken bij D-Day? Hoe groot was hun aandeel?
Wat was het belang van het vliegveld van Ursel bij die bevrijdingsstrijd?
Philippe Verleyen laat u kennis maken met dit onderbelichte luik van D-Day.
Een bijzonder boeiende lezing met verrassende informatie!

De presentatie duurt ongeveer 1u30.

Wij vragen aan alle deelnemers van de voordracht een bijdrage van € 5 als steun voor de organisatie waarvan de heer Verleyen voorzitter is. Dit bedrag is inbegrepen in de prijs van het avondmaal.
Wie niet wenst deel te nemen aan het aansluitende avondmaal wordt verzocht de som van € 5 over te schrijven op dezelfde rekening, maar met vermelding “deelname 8 DEC zonder avondmaal”.

Traditiegetrouw is het na de voordracht mogelijk om samen het avondmaal te gebruiken in het restaurant, voor de prijs van 55,00 EUR

MENU:
Aperitief
Varkenswangetjes
Tiramisu

Koffie of Thee 

Aangepaste Wijnen aan tafel inbegrepen

Betalen door overschrijving op rekening:  IBAN:  BE08 0012 1841 8313  van KKROG – met mededeling: “avondmaal 8 DEC” 
De inschrijving voor het avondmaal is slechts definitief NA ontvangst van uw betaling, maar zeker vooraf Walter verwittigen. w.haes@skynet.be of tel. 09 229 17 18

Graag verwachten wij uw inschrijving vóór 4 december bij Walter Haes via e-mail met vermelding “voordracht 8 DEC”

Bij belet – annuleren kan tot uiterlijk 6 december.

——————————————————————————————————————

Koninklijke Kring Reserveofficieren Gent vzw (KKROG vzw)

voor meer info over de Kring, surf naar www.kkrogent.be

Activiteiten 2022

  • Donderdag 09 Jun 2022 om 19u30 – Concert georganiseerd door het Provinciecommando in de Capitole te Gent
    De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen onder leiding van Commandant-kapelmeester Yves Segers en soliste Natalia staan borg voor een overgetelijke avond.
    Voor meer detail en inschrijvingen klik HIER voor de affiche. 
  • Zaterdag 18 Jun 2022 om 10u00 – Nationale herdenkingsplechtigheid aan het momunment 3de, 23ste, 33ste, 53ste Linie
    Voor meer detail de affiche van de organiserende vereniging HIER
  • Donderdag 21 Jul 2022 – Te Deum – om 10u20 verzameld aan de Sint-Walburgakerk te OudenaardeHet college van burgemeester en schepenen nodigt u hierbij graag uit voor het bijwonen van het Te Deum ter gelegenheid van de verjaardag van de stichting van ons vorstenhuis.Omwille van de wekelijkse markt wordt er geen stoet gevormd, maar wordt er verzameld aan de Sint-Walburgakerk om 10.20 u.Na de dienst wordt een drink aangeboden in een lokale horecazaak. We hopen u te mogen verwelkomen op onze nationale feestdag!