American Monument Memorial Day – Do 25 Mei 2023

Afgelopen donderdag hield om 13u30 de American Overseas Memorial Day Association (AOMDA) zijn jaarlijks Memorial Day plechtigheid aan het Oudenaardse American Monument aan het Tacambaroplein.  Samen met de AOMDA waren een klein delegatie van Amerikaans militaire en een vertegenwoordiger van de Amerikaans ambassade aanwezig. Een delegatie van het bestuur van KKROVA betuigde eveneens de eer.
Zie onze rubriek foto’s voor een prachtige impressie van dit moment.

2023 is voor AOMDA een heel bijzonder jaar. Zij vieren dit jaar immers hun 100-jarige jubileum. In 1923 werd AOMDA opgericht en vond de eerste Memorial Day plechtigheid plaats in Brussels, Waregem, en de Lijssenthoek. 

Oudenaarde kwam in 1937 aan de beurt. Bekijk de korte reportage van toen HIER.

Audenaerde American Monument Dedication in 1937

De plechtigheden maken deel uit van de inventaris van het immaterieel erfgoed van Vlaanderen