Een kijk op de voorbije activiteiten 2019


Tijdstip Omschrijving Foto's (klik hieronder)
07 Dec


De Algemene Vergadering is traditiegetrouw de laatste activiteit KKROVA van het lopende jaar....in totaal gingen 42 personen in op onze uitnodiging. De gelegenheidslocatie was RONSE met gegidst bezoek aan het 'Belevingscentrum Ronse' (Hoge Mote), zeer gewaardeerde gids trouwens.
Daarna hadden we RV in "CC DE Brouwerij". Hier kregen we 'vorming GPS' gegeven door ons lid en specialist Alex. Waarna we de Algemene Vergadering hielden en alles afsloten met een hapje en een drankje in uitstekend gezelschap. Een fijne namiddag en avond.

Enkele beelden van de AV
11 Nov

Jaarlijkse herdenking met het Stadsbestuur Oudenaarde van 'Wapenstilstand' en alle oorlogsslachtoffers sindsdien. KKROVA verzorgt het protocol bij de plechtigheid en legt traditiegetrouw eveneens een krans neer aan het US-Monument en aan het Nationaal Monument.

Na de plechtigheid en de receptie hadden de leden de kans om het middagmaal te nemen in een gelegenheid vlakbij, nog gezellig wat nakeuvelen ....

foto's plechtigheid
11-13 Okt

Jaarlijks KKROVA Cultureel en Gastronomisch weekend, Maastricht en regio....
een schitterende reis, te land, te water, ondergronds, ..... ook gastronomisch een voltreffer, heerlijk.
geniet van de enkele foto's ....

Maastricht uitstap
(foto's Conny en Geert)
29 Jun

De jaarlijkse wandeling en BBQ in de "Zwalm-regio" (bijzonder mooie streek natuurlijk....), het weer was schitterend (misschien te schitterend :-) .....maar al bij al viel het bijzonder mee en we kregen onderweg bevoorrading in frisse drankjes door Jean-Marie).

We kregen uitleg over de regio, de handschoenstiksters, de geuzenhoek (Korzeele), een mooi plaatsje en kerkje te Wijlegem om er te eindigen bij een bijen-imker.... alles afgesloten met de heerlijke BBQ en een gezellig samenzijn in Munkzwalm.

de wandeling en BBQ

(foto's Jean-Marie)

01 Jun

Zaterdag 01 juni bezochten we 'Waterloo en zijn slagveld' onder kundige leiding van een gids. Michel Aerts ooit medewerker aan het Dept Krijsgeschiedenis van de KMS, leidde ons door het slagveld aan de hand van documenten opstelling troepen, naar de linies van Britten (geallieerden) en Fransen, via de hoeve Hougoumont, alsook een bezoek aan het vernieuwde museum, .....

De daguitstap gebeurde met een bus vanuit Oudenaarde, de zon was met ons ... en het werd een unieke ervaring met diep inzicht in een bijzondere slag die nog steeds de wereld beroert.

 

Foto's 'Waterloo'

gelegenheidsfotografe Conny

29 Mei (US) Memorial Day in Oudenaarde, jaarlijkse herdenking aan het (US)-monument WO I te Oudeaarde met deelname US delegatie en plaatselijke autoriteiten en verenigingen

foto's Memorial Day Oudenaarde

(foto's by Guy Tratsaert)

05 Mei

 

Eerste zondag van mei, traditionele herdenking einde WO II (08 mei -viering)

 

Foto's V-Day

(foto's by Guy Tratsaert)

02 Mei

donderdag 02 mei 2019 om 11u, werd de urne van Leslie Stuart, piloot WO II, bijgezet op het ereperk van de begraafplaats Dijkstraat in aanwezigheid van burgerlijke en militaire overheden en de uit Calgary overgekomen familie.

Dag op dag, 75 jaar geleden stortte op 02 mei 1944 een Canadees bombardementsvliegtuig neer in de Scheldemeersen van Bevere-Oudenaarde na een missie tegen nazi-Duitsland. Van de 7-koppige bemanning overleefde enkel de piloot Stuart Leslie de crash. De zes gesneuvelde bemanningsleden liggen sinds 1944 begraven op het ereperk van de oude stedelijke begraafplaats Dijkstraat – Oudenaarde. De piloot Stuart Leslie kon zich redden met zijn valscherm, bleef een tijdlang ondergedoken mhv de Weerstand en meldde zich terug aan als geallieerde gevechtspiloot tijdens de oorlog. Zijn boeiend levensrelaas kan je vinden op :

https://www.luchtvaartgeschiedenis.be/content/halifax-bij-bevere

 Stuart stierf vorig jaar en zijn laatste wil was om zijn gesneuvelde makkers te mogen vervoegen, zijn urne werd op 02 mei worden bijgezet op de oude stedelijke gegraafplaats.

Foto's herdenking Lancaster Crew

(foto's by Guy Tratsaert)

22 Mar

Bedrijfsbezoek 'Vento' Oudenaarde ( vrijdagnamiddag)

Vento "Een bedrijf, gekenmerkt door zijn doorgedreven automatisatie en met 'groene' voetafdruk".Op vrijdagnamiddag 22 maart kregen KKROVA-leden een unieke gelegenheid om binnen te kijken in dit walhalla van de industriële robots.
Een schitterende rondleiding door de CEO himself, met inzicht in het productieproces en waar robots de 'routine' uitmaken.

foto's bezoek VENTO

(foto's Jean-Marie)

01 Mar

Onze tradionele 'maaltijd' ging terug door in de "Zwalmkoets', zaal voor ons voorbehouden en schitterende receptie en maaltijd, ieder was vol lof, weerom een geslaagde activiteit KKROVA, bedankt voor jullie aanwezigheid.

Iedereen er volgend jaar terug bij is de boodschap....

 

Sfeerbeelden van de maaltijd

(foto's Jean-Marie)

01 Feb

Traditioneel ging onze 'Nieuwjaarsreceptie' door in de Golf & Country Club, met deze keer als gastspreker BrigadeGeneraal Vl (b.d.) Johan Andries, voormalig Belgisch Defensie attaché bij US en Canada te Washington D.C.(tot midden 2017), hij had het over zijn ervaringen als Defensie Attaché en dit tijdens de presidentiële verkiezingen, met verkiezing van President Trump, zijn globale politiek en de impact daarvan op de internationale politiek.

Zo'n kleine 90 deelnemers, deelname van de burgemeesters Oudenaarde en Wortegem-Petegem, heel wat schepenen van de stad Oudenaarde en natuurlijk onze leden, ook zagen we enkele nieuwe leden.... fijn dat jullie allen erbij waren

Nieuwjaarsreceptie en causerie

(foto's by courtesy of Jean-Marie).

 

Home