Een kijk op de voorbije activiteiten 2017


Tijdstip Omschrijving Foto's (klik hieronder)
09 Dec

De 'Algemene Vergadering' ging door te Zottegem, voorafgaand was er een activiteit gepland in de zin van een geleid bezoek aan het Oude Stadhuis met zijn befaamde schilderijen, met daarbij wat geschiedenis over Zottegem en in het bijzonder over de Graaf van Egmont en zijn familie, ...

Daarop de fijne ontvangst in het Administratief Centrum 'Sanitary' en de piekfijn uitgeruste vergaderzaal ons ter beschikking gesteld door de Stad Zottegem maakten van de dag een geslaagd geheel, de afwezigen hadden zoals altijd ongelijk....

 

Noteer: Het verslag van de Algemene Vergadering wordt/werd aan de leden overgemaakt (bijzondere vraag aan de leden werd gesteld -zie verslag-, antwoorden kunnen nog tot 10 Jan 2018)

Zottegem en 'Sanitary'
11 Nov

Jaarlijkse herdenking georganiseerd door stadsbestuur Oudenaarde, met protocolaire steun en deelname van KKROVA. Er wordt door het bestuur KKROVA een krans neergelegd aan het US-monument en een aan het nationaal monument.

Dit jaar 99 jaar geleden, op naar de 100.... een omvangrijke delegatie scouts namen deel, tof dat zoveel 'jong volk' kon gemobiliseerd worden voor deze herdenking, we hopen deze volgend jaar terug te zien natuurlijk....

 

foto's herdenking 11 Nov 2017

(foto's by Guy Tratsaert)

 

20 / 22 Okt

Jaarlijks cultureel en gastronomisch weekend ging dit jaar door in 'la Cité ardente' LUIK / LIEGE

Historie, Cultuur, Antiek, Stadsbezoek en niet te vergeten 'gastronomie', gecombineerd met gezellig samenzijn in een leuk hotel in het centrum.
Voor het 'officiële gedeelte' bezochten een aantal leden het 'Fort de Huy', het officiële gedeelte begon 's avonds bij een gezellige maaltijd rond een houtskoolvuur in het Oude stadsgedeelte. 's Anderendaags bezochten we onder leiding van een uitstekende gids het nieuwe station Liège-Guillemins, een indrukwekkend kunstwerk van de bekende architect Calatrava. Dezelde gids nam ons mee voor een bezoek aan het oude stadscentrum met uitleg over enkele bezienswaardigheden.

In de namiddag een bezoek aan het 'fort van Loncin', historisch monument en memorial (een van de forten op de gordel rond Luik die het langst weerstand bood in 1914 tot het vernietigd werd door aangevoerde zeer zware artillerie), spijtig sommigen bleven daar op hun 'historische honger' zitten omdat de gids daarin zeer oppervlakkig bleef, toch voor onze groep. 's Avonds hadden we een verzorgde maaltijd nabij het 'Perron' in het stadscentrum.
De zondagmorgen werd ingeleid door een cultuurhistorisch geleid bezoek aan 'Le Curtius' (of toch een deel ervan, teveel om alles te doen natuurlijk) als afsluitertje hadden we een 'volkse maaltijd' nabij de bekende zondagsmarkt 'la Batte'.

Het weekend bracht ons terug van alles wat, al bij al zeer geslaagd ook vanwege de gezellige ploeg deelnemers natuurlijk.

foto's Liège

(foto's by Jean-Marie M. en Jacques D.)


 

22 Sep

Front tour '3de slag bij Ieper', met gids Alex De Bruyne.

In opvolging van de Nieuwjaarsconferentie, de presentatie door historicus Franky Bostyn, gingen we het terrein bezoeken onder de kundige leiding van onze gids, Alex De Bruyne. Het werd een heel boeiende activiteit.

Met de start aan 'Hooge Crater Museum' te Ieper, vervolgens Polygoonwood, dan Zonnebeke met bezoek aan tijdelijke tentoonstelling 'Landschap in Oorlog'; Tyne Cot Cemetary (bezoekerscentrum) ; Passendale (Canadian Memorial en Bastiaanplaque).... een schitterende dag, maar ook vol bezinning en herdenking.

Voor diegenen die het nog eens willen 'herbeleven':
- zie de link 'roadmap' (gemaakt door Alex, met kaart, songtekst, foto commanders en uitgelichtte personen)
- de documentaire op youtube : The Battle of Passchendaele (100th Anniversary of The Great War Documentary) | Timeline (deze herneemt vanaf tweede deel bijna letterlijk de 'gedane tour').

 

foto's 'Fronttour'

(foto's by Jean-Marie)

16 Sep Academische Zitting: Ter gelegenheid van het 45 jarig Partnerschap 'Oudenaarde - Coburg', werd ook KKROVA gevraagd, gezien deze aan de basis lag van het partnerschap. Het paste wonderwel omdat het toevallig ook het 60-jarig bestaan van KKROVA was. Een vijftiental KKROVA-leden namen toch deel - proficiat

(PS zie eveneens de 'Tab' 'bijzondere activiteiten' voor de toespraak Vz')

foto's Academische Zitting

(Foto's Jean-Marie)

01 Jul

Jaarlijkse wandeling en BBQ, dit jaar in Munte....daar deden we een deel van de 'Bunkerroute' (met o.a. Bunker D14, zie bunkerfiche D14), voor diegenen die zich nog wensen te verdiepen in deze materie uit onze Belgische militaire geschiedenis volgende link: "bunkergordel - Bruggenhoofd Gent" , zeker de moeite om eens door te nemen.

Geen wandeling zonder BBQ natuurlijk... een net feestzaaltje, het weer niet te warm, niet te koud, geen regen... wat wil je meer.

zie foto's 'Wandeling en BBQ'

30 Mei

US Memorial Day in Oudenaarde

De stad Oudenaarde houdt samen met een kleine US-delegatie een korte plechtigheid aan het WWI US-Monument, Tacambaroplein, op dinsdag 30 mei

 

Tacambaro plein US - Monument

(foto: Guy Tratsaert)

19 Mei

Bezoek aan 'Coudenberg' (Oud Hertoglijk Paleis, wat er toch van overblijft), maaltijd in de Club Prins Albert, stadswandeling met Gids op zoek naar Art-Deco en als toemaatje
Bezoek aan, Sint-Jacob-op-de-Koudenberg (de kerk van de Koninklijke Parochie, maar ook kathedraal van het Bisdom bij de Krijgsmacht), een uniek bezoek....

 

Bezoek Coudenberg, stadswandeling Brussel en bezoek aan 'Sint-Jacob op de Koudenberg'

(foto ; Claude

07 Mei

Herdenking V-dag 2017 te Oudenaarde

Naar jaarlijkse traditie herdenkt het stadsbestuur de V-dag (Europa, 08 mei 1945 wapenstilstand) samen met de nationale verenigingen en natuurlijk met de gewaardeerde medewerking bij van KKROVA bij de ceremonie....

 

een mooi verhaal....

(foto: Guy Tratsaert)

10 Mar

Jaarlijkse Korpsmaaltijd
Deze keer in de 'Zwalmkoets' het restaurant werd uitzonderlijk voor ons gereserveerd en exclusief voorbehouden in Munkzwalm. Een mooie opkomst van onze leden, de samenkomst werd 'letterlijk en figuurlijk' goed gesmaakt.

 

Korpsmaaltijd sfeerbeelden

(Foto's met dank aan onze 'hof-fotograaf', Jean-Marie).

03 Feb

Traditionele Nieuwjaarsreceptie in de prestigieuse 'Golf & Country Club' Oudenaarde.

We hadden een fantastische spreker, historicus Franky Bostyn, die een uitstekende uiteenzetting gaf over de 'derde slag bij Ieper' ook gekend onder 'Passchendaele 1917', de successen, tegenslagen en tevens zijn blijvende impact op geopolitiek vlak.

Nieuwjaarsreceptie en causerie

(foto's by courtesy of Jean-Marie).

 

Home