Fotoreeksen 2015

Tijdstip Omschrijving Foto's (klik hieronder)
12 Dec

De Algemene vergadering jaargang 2015 kon weer op een trouw publiek rekenen, het programma was zeer interessant:
- Bezoek aan de brandweerkazerne Oudenaarde, een reële inzet volgde tijdens de rondgang, alles met heel deskundige uitleg door Kapitein Dirk Daragas, waarvoor dank.
- Gevolgd door de algemene vergadering zelf, met compleet jaaroverzicht en waar eveneens het bestuur werd bedankt en .... herverkozen voor een nieuw jaar.
- Tenslotte volgde een sandwich en het glas op de vriendschap, .... bedankt aan allen.

Foto's AV-2015 en bezoek
10 Dec Militaire muziekkapel van de Gidsen, treedt op in Oudenaarde, St-Jozefkerk. Aangeboden door de Koninklijke Militaire School in het kader van het partnerschap met Stad Oudenaarde. KKROVA-leden tekenden fors aanwezig en konden rekenen op een mooie zitplaats vooraan.... enkele sfeerbeelden concert 10 Dec
11 Nov

Herdenkingsmoment Wapenstilstand: Het was weerom een prachtige dag met plechtige momenten

- Deel 1: Herdenking met kransnederleggingen en defilé.

- Deel 2: Officiële opening van tentoonstelling 'Oudenaarde 100 in 100' (hier gaat het om de '100 beelden' in kader WO I herdenkingen (de '100 klanken' volgen op 10 december, met name door het concert van de Gidsen aangeboden door KMS in het kader partnerschap met Oudenaarde, zie onze planning 2015).

Met dank aan de fotograaf Guy Tratsaert.

foto's deel 1 (Herdenking 11 Nov)foto's deel 2 (opening tentoonstelling)

16-18 Okt

Cultureel en gastronomisch weekend KKROVA in de Sommestreek anno 2015. Een driedaagse reis, 25 deelnemers, een fijn gevulde agenda, plaatsen met sterke historische waarde en mooie bezienswaardigheden in de streek
dag 1: Bezoek aan Péronne, Historial de la Grande Guerre en nadien aan 'Beaumont-Hamel' monument en slagveld....vervolgens Amiens
dag 2: AM Kasteel van Pierrefonds, PM 'Clairière de l'Armistice' te Rethondes (Compiègne) gevolgd door bezoek aan Amiens (Kathedraal)
dag 3: AM Rondvaart op de Hortillonnages Amiens, bezoek aan 'Carrière de Wellington' te Arras en PM bezoek aan Mémorial en Cimetière National de Notre-Dame de Lorette ....

 

Day 1 (Péronne & Beaumont-Hamel)

Day 2 (Pierrefonds & Compiègne)

Day 3 (Amiens & Arras)

12 Sep

Een prachtige uitstap naar de sporen van WO I en WO II in de abdij van Zevenkerken (Brugge) en het Domein Raversijde, .... door allen zeer gewaardeerd, de fotoreeks in bijlage toont slechts een miniem stukje van de 'schatten' .....maar de gezichten van de deelnemers stralen interesse uit.....
Foto's door Jean-Marie

fotoreeks 'Abij Zevenkerken' en 'Domein Raversijde'
04 juli

Jaarlijkse wandeling en gezellig tafelen.... een superhete zomerwandeling in Meerse (Scheldearmen) en tafelen, reuze-Paëlla in Nederename, al bij al een zeer geslaagede bijeenkomst.

Foto's wandeling Jo en Paëlle Jean-Marie

Fotoreeks wandeling en paëlla
22 Mei Memorial Day, herdenking aan het US-Monument te Oudenaarde met Stadsbestuur, delegatie US-Embassy en natuurlijk de Vaderlandslievende organisaties. Een mooie fotoreeks over de kleine maar intensieve plechtigheid door fotograaf 'Guy Traetsaert' (waarvoor onze dank).

Memorial Day Oudenaarde

03 Mei

Oudenaarde V-dag herdenking. Tradionele herdenking in Oudenaarde, met deelname zustersteden (Sea-Cadets uit Hastings en Delegatie Stad Arras).
Twee fotoreeksen beschikbaar, een door onze vereninging (Jean-Marie) en een fotoreeks door Guy Tratsaert, waarvoor onze dank.

V-dag herdenking Oudenaarde -reeks 1

V-dag herdening - reeks 2 (Guy Tratsaert)

30 Apr

Brussel - Laken: een mooie daguitstap met bezoek aan 'Europese School Nr4' (vroegere St-Anna kwartier te Laken, Oud-Kadettenschool en later Hoger Instituur voor Defensie), met deskundige uitleg van Jean-Marie over het Europees schoolsysteem. In de namiddg bezochten we dan de Koninklijke tuinen en serres van Laken, meer dan een bezoek waard, maar dat hadden blijkbaar veel personen gedacht het was er dan ook zeer druk, maar nog net haalbaar....een zeer geslaagde dag.

Europese school en Koninklijke serres
25 Apr Stad Oudenaarde - Viering 150 Jaar 'Slag bij Tacambaro', met Mexicaanse delegatie en Mexicaanse ambassade, enkele KKROVA-bestuursleden namen deel aan de parade (protocol) en we telden talrijke leden onder de toeschouwers. Na de interessante academische zitting volgde de traditionele receptie. Ondertussen was er op het Marktplein een aangename sfeer tijdens 'Fiesta Europa' (zie HLN)

De plechtigheid en academische zitting

zie ook: toegevoegde tweede fotoreeks

07 Apr

Daguitstap naar Mechelen en Evere. We bezochten in Mechelen de 'voormalige Dossin-Kazerne', nu museum, memorial en archief. Bij het begeleid bezoek liet een betrokken gids ons onderdompelen in de sfeer van toen.... twee uur vlogen voorbij en we hebben belange niet alles gezien of ervaren, zie de enkele sfeerbeelden.

Op de middag reden we naar Evere, namen daar het middagmaal en kregen nog een zeer interessant bezoek aan een specifieke eenheid met minder gekende mogelijkheden (hiervan geen foto's beschikbaar).

Het Museum en Memorial
06 Mar KKROVA jaarlijkse Korpsmaaltijd in salons Mantovani een treffer van formaat met 70 deelnemers, jong en minder jong, een uitstekende maaltijd en excellente bediening, creëerden een topsfeer, 'de relaties binnen de kring worden er alleen maar door versterkt (wat de bedoeling is). sfeerbeelden in Mantovani, Oudenaarde
30 Jan KKROVA Nieuwjaarsreceptie, een geslaagde opkomst (een tachtigtal leden en genodigden). In het kader van 150 jaar Tacambaro ging de uiteenzetting dan ook over 'Het Belgisch avontuur in Mexico - anno 1864-1867' gegeven door Prof Jean-Michel Sterkendries (Prof aan de KMS en gelegenheidsspeker, expert historicus, bij RTBF). Het KKROVA-jaar werd uitstekend ingezet.. Nieuwjaarsreceptie en causerie

Home